Jeg vil ikke blande politik ind i billedet, men når man har arbejdet med sig selv som jeg har gjort pga. af sygdommen (se afsnittene depression & stress), så lærer man sig selv bedre at kende, og lærer også andre mennesker at kende, jeg tænker på personlighedstræk ud fra handlinger.

 Der er en lighed mellem politik (politiker) og leder i privat eller offentlig virksomhed, her hvor jeg ser mig selv i lederskikkelsen, er hos vores statsminister ”Anders Fogh Rasmussen”, husk på, jeg taler om personlighedstræk. Dette er både godt og skræmmende på samme tid.

 

Håbet til fremtiden.

Dette omhandler ikke min egen fremtid, men overordnet hvordan jeg ser på fremtiden og håber udviklingen politisk, samt arbejdspladserne vil indrette sig og tage fat på nogle opgaver som jeg anser for vigtige.

Baggrunden for mine udtalelser, årelang produktions erfaring, og ikke mindst min sygdom og dennes indvirke, den har haft på min personlighed og syn på fremtiden.

I gamle dage så man folk blive slidt ned på arbejdspladser, for at få brød på bordet derhjemme til familien, dette billede har heldigvis ændret sig (ikke fordi det ikke forekommer i dag), men overordnet så jeg mine forældres generation og nedslidning som et samfundsproblem ”folkesygdom”
Tiderne har ændret sig, men derfor er vi ikke sluppet af med problemerne, NEJ, de er bare nogle andre. Man har lagt leder stilen om, man lægger produktionen om osv.

Hvad angår lederne, alt for mange ledere har i dag problemer med familielivet. Hvad angår nedslidning som jeg var inde på, så er der jo 2 former (psykisk og fysisk). Lad mig tage den fysiske, her går jeg så lige tilbage til indledningen, når jeg siger, at der stadig findes nedslidning, så er det i de virksomheder, der endnu ikke er helt fulgt med i udviklingen, dette være sig ideologiske eller økonomiske grunde. Nedslidning i dag som ses på arbejdspladser opstår ved ”ensidig gentaget arbejde” (EGA), og vil være for omfattende at komme ind på her, men typiske skader er (arme – skuldre – nakke eller ryg problemer).

Jeg har været på 2 store virksomheder og dette i 24 år, meget forskellige i størrelse geografisk, antal af medarbejder og arbejdspladser (indretning og opbygning). Min første arbejdsplads var langt fremme i udviklingen, dette være sig inden for alle områder, og den anden var først lige begyndt, og her havde jeg mulighed for at afprøve og tage alle de gode ting med over.

Alt dette siger man nok nu. Ja det ved vi godt, men hvad er det manden vil med denne side her?

Problemet hedder STRESS.

Há nu ordet stress i baghovedet, når der læses videre, for jeg ser dette i dag som et politisk og samfundsmæssigt problem, der er meget TABU belagt og som rammer så mange mennesker i Danmark, og jeg mener ikke, man kan undgå at tage dette på dagsordenen, og få gjort noget ved problemet.

Jeg ser på problemet ud fra et ledelses synspunkt: 

  • For det første, skal man erkende der er et problem.
  • For det andet skal man kende problemets omfang.

 Min påstand er, at der rundt om på Danske arbejdspladser i mellemstore virksomheder har mellem hver 4-5 medarbejder oplevet STRESS.

Dette bygger jeg på egne oplevelser, samt den viden jeg har, om at der er en sammenhæng mellem stress og depression, ikke sagt man altid får en depression efterfølgende, men risikoen er stor.

Tallene for depressionsramte danskere hvert år er mellem 200.000 – 250.000, stressramte er langt højere, men det er jo ikke noget man taler om.

 Jeg har været med til at lave kvalitetspolitikker (ISO) – sikkerhedspolitikker – hygiejnepolitikker – medarbejderpolitikker (medarbejderhåndbog), arbejdsmiljøpolitikker, og har sat i samarbejds-udvalg og deltaget i arbejdsgrupper osv.

 En hver virksomhed har VISIONONER– STRATEGIER OG MÅLSÆTNING.

Forhold sig til fremtiden:

I Danmark kan virksomheder ikke eksisterer, hvis man ikke følger med i fremtiden, vi kan ikke konkurrere på lønninger med udlandet, så i Danmark beskæftiges medarbejdere med produktion, hvor produkterne enten er enestående i kvalitet – design – teknologi osv. Eller også store produktioner af metervarer, hvor man har investeret i højt teknologiske maskinindkøb robotter osv.

Vær ikke bange for fremtiden:

Man hører så tit at vi kommer til at miste arbejdspladser, pga. indtog fra robotter – IT osv., dette er ikke tilfældet og det er en nødvendighed som man få forholde sig til.

Nu er vi snart ved sagens kerne.

Jeg har selv oplevet at stå på dag – aften – nat og weekendskift og fortalt medarbejder, at man må stoppe op, tænke over fremtiden og forholde sig til denne, dette være personligt og familiemæssigt. Hvad betyder det for mig? Kan jeg finde ud af det og vil jeg det?.

Virksomhederne omorganiserer, både organisatorisk, men også ned på timelønsplan, indfører ny teknologi i form af maskiner og IT, man lægger produktionen om, og ser på muligheder for at komme af med ikke rentabelt arbejde (outsourcing), dette betyder nedlæggelse af arbejdspladser (men nok også oprettelse af nye mere krævende).

Hvad tror du? Er dette ikke en stressfaktor?.

Jeg skal ikke her nævne stress symptomerne, dem kan I læse et andet sted på min side, men jeg vil i stedet skrive om nogle af de ting som fører til stress, tidspunktet er vist godt her..

1   2   3  

Copyright © Yesterdaysfoto.dk